follow me on instagram

Vi gav konstrundan en match ;-)

Hon förvandlade källaren i sommarhuset till galleri för att kunna ställa ut i Skåne. Han vill visa att graffiti är mycket mer än klotter. Pia de Wahl och Tim Nedrup deltar i Skånes fria konstrunda.

Påsk i Skåne betyder konstrunda. Men den klassiska konstrundan har fått konkurrens. Utmanaren Skånes fria konstrunda tillåter utställare med mindre erfarenhet och som inte är folkbokförda i Skåne. En av dem är Pia de Wahl. I familjens sommarhus i Mjöhult har hon inrett sitt lilla galleri i källaren.

Foto: Emelie Malmros

Målningarna och skulpturerna varvar akryl, akvarell och olja med gamla spetsar, påfågelfjädrar, och en provdocka.
– Jag tycker att det är kul att jobba med olika material, jag blandar hejdlöst. Det är typiskt mig att inte stanna vid något utan söka nya vägar, säger Pia de Wahl.

Pia de Wahl använder blandade material och återvunna grejer i sina verk. Här har dotterns leksakstrumpet blivit en skulptur. Foto: Emelie Malmros

Också hennes mormors gamla handväska och dotterns leksakstrumpet har blivit konst.

Pia de Wahl bor i Danderyd större delen av året, där hon är verksam som konstnär, och har drömt om att delta i konstrundan i Skåne. I år debuterar hon genom "Skånes fria". Hon tror inte att de etablerade konstnärerna i området har något emot konkurrensen.
– Jag ser det som något kul och nytt.
Pia de Wahl är utbildad arkitekt, har jobbat inom olika områden, bland annat för en keramikfirma i Italien, men satsar i dag på konsten.
Ett genomgående tema i hennes konst är fåglar. Hon kallar målningarna för Mjöhultsfåglar. De är också en symbol. För ett liv efter döden, och för kärleken till mystiken som Pia de Wahl har burit med sig genom livet.
– Det är folktro att när man dör flyger själen iväg, som en fågel.

En gammal provdocka har fått liv under namnet 'Vestita in Cielo'. "Det är lite av ett självporträtt. Det är så jag känner mig ibland, man finns inte. 'Jag är klädd i himmel'." Foto: Emelie Malmros

https://www.hd.se/2017-04-12/de-ger-konstrundan-en-match
Text & Bilder: journalist Emelie Malmros/ HD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *